The building

The building's lineal form is softened by curving, glazed and rendered balconies and a recessed central component with protected outdoor zones that are set within the design. A natural material and colour palette has been inspired by local parkland. Corridors to every level are bookended by full-height windows connecting residents and visitors to the outdoors at every point of their journey.

The upper two levels sit back within bronzed metal pods which feature timber-look lining to the balcony providing an organic accent. The balcony design increases privacy and protection from the elements and extends the already spacious living zones.


The rooftop reveals all the features of an exclusive, private club, inviting you to rethink what it means to live in Carnegie. This is where sky-high spaces for health, wellbeing, dining under the stars and alfresco lounging become part of everyday life. From laps at sunrise to cocktails at sunset, the infinity edge pool floats above Melbourne's urban landscape as an expression of pure privilege.

Start a new fitness routine surrounded by sweeping views across Carnegie and beyond. The gymnasium is a sleek space with the latest in cardio and conditioning equipment which extends to an outdoor area for stretching, meditation and yoga.

Interior design

Architectural and design choices show a deeper understanding of the needs of each resident with practical, open plans to suit every lifestyle. More storage has been introduced at every turn, and uninterrupted connections from inside to out offer greater flexibility across living spaces. Walls of windows allow spectacular views to take centre stage so a modern material palette has been carefully pared back to calm the space using tonal greys and whites, warmed by wood grain finish timber floorboards.

A diverse range of designs can include study nooks, full size study rooms, varied storage configurations, private terraces up to double the size of the interiors and premium inclusions that come as standard.

Ground level retail

The landmark design references the character of the neighbourhood using gently receding forms and natural tonal variations to bring a confident modern identity to the precinct. At ground level, 8 retailers and eateries extend Koornang Road's energetic street vibe. Set subtly apart, a discreet lobby entrance transitions from the street to an inviting arrival space and wait lounge with a soaring urban forest within.